1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kedves vendégeink a panzió 60 fős éttermében a vidék jellegzetes, ínyenc falatjaival csillapíthatják éhségüket. Kívánságunk, hogy a nyugati ételcsodákkal elárasztott világban, felhívjuk a figyelmet nagyanyáink kulináris örökségére, és vendégeinket hagyományos székely ételekkel kényeztessük. Ezen kívül a kifogástalan és minden igényt kielégítő felszolgálásról is biztosítjuk vendégeinket.
A panz
ió étterme a hajdani Korona vendéglő helyén épült újjá, és ezzel együtt vállalta azt a megtiszteltetést, hogy a régmúlt időkben fényesen tündöklő vendéglő hírnevéhez hű marad. A hajdani vendéglő rendkívüli építészeti stílusán túlmenően híres volt bárányflekkenéről és hangulata művészek és irodalmárok tömegét vonzotta. Kiemelkedő vendégei között köszönthette Szabó Dezsőt és Tomcsa Sándort is.

Éttermünk és panziónk névadója, Petőfi Sándor (1823-1849) is 1849. július 29.-én Székelyudvarhelyen időzött, és élvezte a székely konyhaművészet ínycsiklandó fogásait. Éttermünk elsősorban azt a célt tűzte ki, hogy kedves vendégeinek bepillantást engedjen nagyanyáink kulináris örökségébe, a székely ízek világába, amelyeknek maga Petőfi is részese volt. Ezen kívül a kifogástalan és minden igényt kielégítő felszolgálásról is biztosítjuk vendégeinket.